מהי שיטת
Mixed Load Exercise?

האם ידעת שניתן להעלות את צפיפות העצם?
ושניתן לעשות רברס לאוסטיאופורוזיס ולהחזיר את מה שאיבדת?
רוצה לדעת למה כל מה שניסית עד היום לא ממש עזר? ולמה האוסטיאופורוזיס שלך ממשיך להחמיר?
עד היום לא לימדו אותך ולא סיפרו לך איך מנגנון האוסטיאוגנזה עובד (תהליך בניית העצם), ושלחו אותך לקחת תרופות ולעשות אימונים עדינים מדי כמו התעמלות בונה עצם ופילאטיס.
בואי ללמוד מה היא הדרך הנכונה לבניית עצם וחיזוק עצם

המנגנון המולקולרי המופלא שעומד מאחורי שיטת האימון המשולב
בנוסף לעומס, המולקולות המעורבות בתהליך האוסטיאוגנזה מופרשות כשהשריר מתאמץ בפעולת הכיווץ, כפי שעושים בהרמת משקולות. וכאשר זה מגיע בשילוב אימון האימפקט הכולל ניתורים, ריצה קלה וקפיצות, העומס על העצם מופק ברמה המקסימלית ואנו מאותתים לגוף להפעיל את מסלולי בניית השריר וחיזוק העצם. מסלול האוסטיאוגנזה ומסלול היפרטרופיה.
מה יקרה לך כשתתחילי להתאמן
בשיטת mixed load exercise?

האם כל פעילות גופנית תבנה לך עצם? כנראה שלא!
חשוב להבין שלא כל הפעילויות הגופניות שוות בערכן כשמדובר בהעלאת צפיפות העצם. לדוגמא פילאטיס והליכה או יוגה ופלדנקרייז הן פעילויות עם עומס מכני עדין מכדי לגרום לגוף להפעיל תהליכי בניית עצם ומחקרים שהשוו בין סוגי אימונים והשפעתם על חיזוק העצם הוכיחו את זה בעבר.

הכירי את שיטת האימון Mixed Load Exercise:
הדרך האפקטיבית לבניית עצם
אז איזו פעילות גופנית כן בונה עצם וכן מעלה צפיפות עצם? אני רוצה להציג לך את שיטת האימון mixed load exercise. שיטה זו הינה אימון המשלב תרגילי כוח עם תרגילי אימפקט, שנמצאו כאפקטיביים ביותר במספר נרחב של מחקרים. צריך להבין שהתגובה האוסטאוגנית (בניית העצם) היא פרופורציונלית לתדירות המאמץ שנבצע באימון. וכדי שנשיג תגובה אוסטיאוגנית של בניית עצם, העומס המכני על העצמות צריך להיות חריג, משהו שהגוף לא מורגל אליו.
הכירי את שיטת האימון
mixed load exercise
הדרך האפקטיבית לבניית עצם
בנוסף לעומס, המולקולות המעורבות בתהליך האוסטיאוגנזה מופרשות כשהשריר מתאמץ בפעולת הכיווץ, כפי שעושים בהרמת משקולות. וכאשר זה מגיע בשילוב אימון האימפקט הכולל ניתורים, ריצה קלה וקפיצות, העומס על העצם מופק ברמה המקסימלית ואנו מאותתים לגוף להפעיל את מסלולי בניית השריר וחיזוק העצם. מסלול האוסטיאוגנזה ומסלול היפרטרופיה.
סימוכין מהמדע ותמיכה ממחקרים על העלאת צפיפות העצם בעזרת אימוני כוח

.png)
סוג האימון הזה משנה את כל כללי המשחק כשמדובר באוסטיאופורוזיס: הכירי את האימון שאת חייבת להוסיף לתכנית שלך
מחקר זה בחן את השפעות האימון של התערבות אימוני אימפקט בת 18 חודשים ומעקב של 3.5 שנים על מבנה צוואר הירך בנשים טרום-מנופאוזליות. המסקנה היא שאימוני אימפקט גבוה חיזקו את צוואר הירך בנשים טרום-מנופאוזליות על ידי שיפור תכונותיו המבניות.
.png)
מטא-אנליזה חושפת : איזה אימון נמצא הכי יעיל בהעלאת צפיפות וחיזוק העצם
מטא-אנליזה זו בחנה את ההשפעות של פרוטוקולי אימון אימפקט שונים על צפיפות העצם בירך ובעמוד השדרה בקרב נשים לאחר גיל המעבר. שילוב של תרגילי אימפקט עם תרגילי התנגדות בעומס גבוה הראו השפעה חיובית על צפיפות העצם בעמוד השדרה המותני ובצוואר הירך.

נייר העמדה החדש מ2023: האימון המשולב מנצח שוב בחיזוק העצם
החברה הקוריאנית לחקר העצם והמינרלים והחברה הקוריאנית לפיזיולוגיה של התרגול פיתחו הנחיות תרגול מבוססות ראיות לחולי אוסטאופורוזיס ואוסטאופניה על ידי סקירה שיטתית של מחקרים אקראיים מבוקרים שבחנו השפעות של סוגי תרגול שונים על איכות העצם, תפקוד פיזי, איכות חיים ומניעת נפילות. נמצא כי תוכנית אימונים משולבת הכוללת בעיקר אימוני התנגדות ואימפקט נמצאה כאסטרטגיה היעילה ביותר להפחתת גורמי הסיכון של אוסטאופורוזיס ואוסטאופניה.
.png)
האימון שמנפץ את כל המיתוסים לגבי בניית עצם: חשבת שאסור לך להרים כבד? להיפך! זה מה שאת חייבת להתחיל לעשות כדי לבנות עצם
המחקר LIFTMOR בחן את היעילות והבטיחות של אימוני התנגדות ואימפקט בעצימות גבוהה (HiRIT) בנשים לאחר גיל המעבר עם מסת עצם נמוכה. המסקנה היא שתוכנית אימוני כוח בעומס גבוה משפרת את מדדי חוזק העצם והתפקוד הפיזי בנשים לאחר גיל המעבר עם מסת עצם נמוכה. בניגוד לדעה הרווחת, HiRIT נמצאה יעילה ובטוחה תחת פיקוח צמוד עבור נשים אלו.

אז מהי השיטה שכן בונה עצם, ומה באמת יעלה לך את צפיפות העצם?
מה את כן צריכה לעשות בשביל לעצור את האוסטיאופורוזיס ולבנות לך עצמות חזקות?
אחד הגורמים העיקריים התורמים להתפתחות אוסטאופורוזיס לאחר גיל המעבר הוא חוסר באסטרוגן. חוסר באסטרוגן מגביר את גיוס האוסטאוקלסטים ומפחית את ייצור האוסטאובלסטים, ובכך גורם לחוסר איזון בין ספיגת העצם לבין בניית העצם.
אומנם יש היום תרופות, אך הן גורמות לתופעות לוואי לא פשוטות וההיענות שלהן ירודה לטווח ארוך. ולכן פעילות גופנית הפכה לגישה לא-תרופתית יעילה לשמירה על בריאות העצם ומניעת ספיגת עצם, אך ללא תופעות הלוואי.